Förslagslåda
Ditt namn (krävs)

Din Email (krävs)

Ämne

Ditt förslag

Molkoms stationshus har äntligen fått en ny ägare

Efter två års dragkamp mellan Mera Molkom, Karlstads kommun och Trafikverket så har Molkoms Stationshus äntligen fått en ny ägare. Peter Sörensen som nu har köpt stationshuset har ett genuint intresse av kulturhistoria och byggnadsvård, och är sedan många år engagerad i Byggnadsvårdsföreningen i Värmland.

Stationshuset är idag en av få kvarvarande kulturbyggnader sedan Molkom var en egen kommun. På den tiden var Molkoms två affärsgator kantade med fantastiska träbyggnader som för tankarna till Grythyttan. Tyvärr så hade inte Molkom någon Karl-Jan som förstod värdet i att bevara den genuina miljön, utan allt fick rivas utan några större protester.

Det är därför mycket glädjande att rivningshotet är borta och att Peter Sörensen kan sätta sina planer i verket och påbörja arbetet med att restaurera en av våra mest värdefulla kulturbyggnader.

Vice ordförande Mera Molkom

Mikael Bernholm

1 comment to Molkoms stationshus har äntligen fått en ny ägare

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>