Förslagslåda
Ditt namn (krävs)

Din Email (krävs)

Ämne

Ditt förslag

Stoppa rivningen av Molkoms stationshus

Det har hänt en hel del på kort tid. Vi har tillsammans med Nyeds hembygdsförening, Ängsbacka kursgård, Molkoms Judoklubb och företagaren Birger Tågmark skickat in en skrivelse till Karlstad kommun för att stoppa Trafikverkets ansökan om att få riva Molkom stationshus.  Både VF och NWT har uppmärksammat vår aktion (se nedan).  Enligt de senaste uppgifterna jag fått så har Länsmuseet som är remissinstans sagt nej till rivning då stationhuset är rödmarkerat och anses vara mycket värdefullt. Vidare så kommer Stadsbyggnadsnämndens handläggare Stefan Anderyd att avråda en rivning på Statdsbyggnadsnämndens nästa möte den 23 februari.

VF: Trafikverkets ansökan om att få riva det över hundra år gamla stationshuset i Molkom upprör föreningen Mera Molkom och boende i samhället. I ett medborgarförslag till kommunen menar föreningen att byggnaden är en av de få kulturbyggnader som finns kvar i centrala Molkom och väl värt att behålla. Länk

NWT: Det gamla stationshuset i Molkom ska rivas. I alla fall om ägarna. Trafikverket. får sin vilja igenom.
– Jag har inte pratat med någon som tycker att det finns något positivt i att riva huset, menar Mikael Bernholm, vice ordförande i föreningen Mera Molkom. Länk


1 comment to Stoppa rivningen av Molkoms stationshus

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>